Na spletnih straneh MT Cvek uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Več o...

Mobilni vrtiček za razvijanje čutil VitaGarden

Prenos kataloga     

 

Vsaki dve leti je v Nürnbergu v Nemčiji organiziran mednarodni strokovni sejem GaLaBau za načrtovanje, gradnjo in vzdrževanje urbane krajine in zelenih površin. V času od 12.–15. 09. 2012 se je letos odvijal že 20. zapovrstjo. Velik poudarek je bil na novih trendih igral, ki so narejena iz kovine in lastniku olajšajo vzdrževanje ter posledično podaljšajo tudi uporabnost tovrstnih igral. Prav tako je bil tudi poudarek na igralih, ki so namenjena za invalidne osebe, ter na površinah za blaženje udarca pri padcu otrok z igral.

Na sejmu je svoje izdelke razstavljalo tudi podjetje Erlau AG, ki je za izdelek, mobilni vrtiček za razvijanje čutil VitaGarden, prejelo medaljo GaLaBau Innovation Medal 2012 ( GaLaBau medaljo inovativnosti 2012).

 
Avgust Forster, predsednik zveze za vrtnarstvo, urejanje krajine in športnih področjih e.V. (levo), Jan Antusch, produktni vodja VitaGym in VitaGarden (v sredini) in Ulrich Schäfer, predsednik svetovalnega odbora sejma GaLaBau 2012 v Nürnbergu (desno).

 


VitaGarden


VitaGarden Kids

 

VitaGarden je zlasti primeren za domove za ostarele, kjer vedno primanjkuje prostora za vse ideje in aktivnosti, ki bi jih želeli uresničiti. Izdelek je popolnoma mobilen, zato vam in oskrbovancem ne bo nikoli v napoto, saj ga enostavno premaknete kamor želite. Na voljo je tudi različica, ki je prilagojena ljudem na invalidskih vozičkih.


(prikazan primer prototipa na razstavi Altenpflege 2011 v Nürnbergu v Nemčiji)

 

Oskrbovanci bodo s pomočjo VitaGarden vrta negovali raznovrstne čute, kot so vonj, tip, sluh in vid, poleg tega pa bodo krepili mišice prstov, kar se bo odražalo v boljšem, trdnejšem in varnejšem oprijemu. Vrtiček bo kar sam spodbujal k ustvarjalnosti. V domu tako lahko priredite pravo malo tekmovanje za najlepši oziroma najbolj cvetoč vrtiček. Z VitaGarden vrtom boste vašim varovancem omogočili pristen stik z naravo. Ker bodo sami odgovorni za svoj vrtiček, jim bo le-to dvigovalo samozavest. Oskrbovanci bodo svoj vrtiček zagotovo z veseljem razkazovali obiskovalcem in osebju.


(prikazane različne postavitve in moduli VitaGarden mobilnega vrtička)

 

Prednost izdelka se kaže v namembnosti, saj lahko sami izbirate kaj boste v vrtiček posadili in kam. Zaradi popolne mobilnosti, lahko VitaGarden uporabljate tako v zaprtih prostorih kot tudi na prostem, kar pomeni, da vam vreme ne bo moglo pokvariti načrtov.


(VitaGarden Family)                       (VitaGarden Basic)                         (VitaTools - priročno orodje)

 

VitaTools je linija multifunkcionalnega, lično oblikovanega in ergonomskega ročnega vrtnega orodja. Orodje je enostavno za uporabo, saj je oblikovano tako, da je zapestje vedno v nevtralnem položaju. Linijo VitaTools sestavljajo: ročna lopatka, ročni rahljalnik in ročne grabljice.

                
(ročna lopatka)                               (ročni rahljalnik)                             (ročne grabljice)